El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la cap de files dels comuns, Jéssica Albiach, es reuniran aquest dimarts a la tarda al Palau de la Generalitat per mirar de desbloquejar els pressupostos quan queden menys de 24 hores perquè els comptes se sotmetin al debat a la totalitat al Parlament, segons ha pogut confirmar ElNacional.cat. De fet, les converses amb els comuns s'estan intensificant en les darreres hores: a les 11 h, una delegació dels de Jéssica Albiach s'ha reunit amb l'executiu, però no s'han pogut constatar avenços. A les 14.30 h, una nova delegació dels comuns ha entrat a Palau i, en aquesta ocasió, s'hi ha afegit el portaveu del grup, David Cid. La reunió entre Aragonès i Albiach serà més tard.

El Hard Rock continua sent l'escull que separa l'executiu i els comuns d'un acord. Els comuns exigeixen aturar l'aprovació del Pla Director Urbanístic d'aquest projecte, mentre que el Govern sosté que no pot fer-ho perquè no pot obligar els funcionaris a aturar un procediment: "Si no, seria prevaricació", assenyalava la portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja. Dilluns, les dues delegacions van constatar de nou que no hi havia avenços. A la d'aquest matí, tampoc no s'ha trobat el desllorigador per al Hard Rock. L'equip negociador dels comuns l'ha format Joan Carles Gallego, Susanna Segovia, Enric Bárcena i el coordinador del grup parlamentari, Ximo Balaguer. Des de l'executiu, hi ha Núria Cuenca (secretària general del Departament de Presidència), Josep Maria Aguirre (secretari general d'Economia i Hisenda) i Marc Ramentol (director general de Coordinació Interdepartamental).

Després de la trobada d'aquest dimarts al matí, tots dos equips negociadors s'han instat a una nova trobada, que ha arrencat a les 14.30 h. Per part dels comuns, també s'hi ha incorporat el seu portaveu al Parlament, David Cid. La previsió és que després d'aquesta reunió es produeixi la cimera entre Pere Aragonès i Jéssica Albiach.

Junts manté que podria retirar l'esmena a la totalitat si el Govern cedeix en successions

El Parlament de Catalunya debatrà aquest dimecres les esmenes a la totalitat, que han registrat tots els grups de l'oposició, tret del PSC, amb qui el Govern ha pactat els pressupostos. Junts la registrava aquest dilluns, quan acabava el termini per fer-ho. Amb tot, la formació defensava que aquesta esmena és "preventiva" i que estan disposats a retirar-la si l'executiu es mou en l'eliminació de l'impost de successions, "l'avenç" en la desburocratització o qüestions vinculades a l'educació i la llengua catalana. Aquest mateix dimarts, des del faristol de la sala de premsa de la cambra catalana, la portaveu Mònica Sales ha reiterat aquesta "predisposició". Tot i veure que "encara hi ha marge", els juntaires creuen que "no hi ha voluntat del Govern" per negociar amb ells perquè no els han convocat a cap nova reunió i només s'han produït quatre trobades en aquesta negociació pressupostària.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!