El ple del Parlament ha aprovat finalment els pressupostos de la cambra per al 2020, després de dos mesos de successives polèmiques que van acabar amb una votació en què cap grup hi va votar a favor. Finalment, després d'un acord JxCat-ERC-PSC, avui s'han acabat aprovant per 79 vots a favor, 12 en contra i 40 abstencions. Govern i socialistes han estat els únics que han optat pel botó verd. Els comuns i la CUP hi han votat en contra per la pujada de sou als diputats –de l'1,1%–, mentre que Ciutadans i el PP s'han abstingut.

La polèmica pels pressupostos de la cambra va començar a mitjans de gener quan es va aprovar el projecte a la Mesa amb els vots de Cs, JxCat i el PP, una majoria que va indignar els republicans. ERC reclamava que els comptes incloguessin unes partides per als actes del 40 aniversari del Parlament i per a la celebració de l'Assemblea de la Francofonia del novembre, que JxCat rebutjava perquè considerava que era per "promocionar" Roger Torrent.

La polèmica pels dispars suports als pressupostos va acabar provocant que tant JxCat com Cs i el PP se'n despengessin i que, quan va arribar el moment de la votació al ple, cap grup hi votés a favor. Finalment, després de diverses negociacions, el passat 18 de febrer la mesa va desencallar el projecte, amb algunes modificacions, amb el suport de Cs, JxCat, ERC i el PSC. A la votació d'aquest dimecres, però, Cs se n'ha despenjat perquè es votava conjuntament amb el del Síndic de Greuges.

Els nous comptes inclouen un 1,1% d'augment salarial dels diputats –en la primera proposta era de l'1,75%– i 50.000 euros més per a actes i conferències del Parlament. Segons fonts de la presidència de la cambra, aquest augment en celebracions podria servir per acollir els actes de l'Assemblea de la Francofonia. Cs no hi està d'acord.