Josep Rull no augura un bon resultat electoral el PSOE el 10 de novembre. El conseller de Territori i Sostenibilitat empresonat s'ha mostrat conveçut que la ciutadania mostrarà a les urnes el seu enuig amb l'estratègia de Pedro Sánchez. 

"La gent no perdona mai la prepotència", ha escrit al seu compte oficial de Twitter. I ha afegit: "És un missatge que estic convençut que la ciutadania farà aprendre a Pedro Sánchez amb contundència".

El president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ja va donar per feta aquest dilluns a la nit la convocatòria d’eleccions el 10 de novembre i en va culpar tant Podem –que és “l’únic partit a l’esquerra de la socialdemocràcia que ha impedit quatre vegades un govern progressista”- com PP i Cs –“que han optat per desentendre’s de l’estabilitat del país”.

En una compareixença a La Moncloa va assegurar que el seu objectiu ha estat sempre conformar un govern progressista “que no depengués de forces independentistes” i que pogués donar estabilitat a l’Estat per afrontar grans reptes com la reacció a la sentència del procés per part del Tribunal Suprem. “Ho he intentat per tots els mitjans, però ho han fet impossible”, ha sentenciat.