El Consell per la República ha posat en marxa una aplicació per tal de permetre la participació política dels seus gairebé 90.000 membres. "Així és vol aconseguir que el Consell sigui una institució altament participativa, per poder construir una nova cultura democràtica amb les eines del segle XXI", han assegurat des de l'entitat.

"Des del Consell es vol posar en pràctica la concepció republicana de la ciutadania on s’és plenament ciutadà qui s'implica en els afers de la seva comunitat, qui es compromet amb l'interès general i el bé comú". Amb aquesta declaració d’intencions es presenta l’aplicació, un cop els registrats han donat d’alta el seu usuari i la seva contrasenya.

aplicacio consell republicaJa a dins, l’usuari arriba a la pantalla de serveis, on hi troba diverses funcionalitats. En primer lloc hi trobem l’espai de la República Compartida, un projecte que també el Consell ha engegat aquest dissabte. 

app consell republica

Seguidament, hi ha la possibilitat de trobar el Consell Local que l’usuari tingui més a prop i posar-s’hi en contacte, amb un sistema de cerca per facilitar-ne la navegació. En tercer lloc, la campanya #proumonarquia, que s’ha donat a conèixer durant el període de declaració de la renta, proposant fer objecció fiscal, però que anirà prenent diverses formes.

imatge consell republica app

Tal i com es veu a la imatge, el Pla de Govern consta de 6 àmbits en els quals es reparteixen els 20 projectes que el conformen. Els ciutadans podran escollir quins projectes són els que pensen que s’han de prioritzar, podran fer-hi comentaris i podran proposar un projecte, en el cas que creguin que cal incorporar-ne. S’hi podrà participar fins l’1 d’octubre de 2020.

imatge consell republica app

A més, tots els membres registrats al Consell per la República Catalana, podran accedir a la seva Identitat Digital Ciutadana.

aplicacio consell per la republica