L'exdiputada de Vox Macarena Olona ha fet aquest diumenge un anunci a Twitter que ha deixat molts usuaris amb la boca oberta. Olona, que ha creat el partit Caminando Juntos i que es presentarà a les eleccions generals del 23 de juliol, ha anunciat que aquesta formació tindrà a Cadis un cap de llista "espectacular". El fet que més sorpresa ha causat és que, segons Olona, aquest cap de llista prové de Más Madrid, la formació d'esquerra que lidera Monica García. El fitxatge d'Olona, ha explicat sense dir el nom, és "agent social i advocat laboralista". "Defensarà l'ocupació a tota Espanya des del Congrés. Però per Cadis. I sense tanquetes Orgullosa d'estar caminant junts", ha reblat l'exdiputada de Vox. L'anunci ha generat múltiples mostres de sorpresa per part d'usuaris de Twitter que segueixen Olona.

Macarena Olona, exportaveu de Vox al Congrés dels Diputats, ha pres la decisió de presentar-se a les eleccions generals d'aquest 23 de juliol. Dos dies després de l'anunci de Pedro Sánchez, l'exmembre de Vox va registrar un nou partit anomenat 'Caminando Juntos'. Olona ja havia mostrat la seva intenció de crear un espai polític alternatiu i ara, just abans de les generals, ha decidit fer-ho amb aquesta nova formació, que es presenta com una alternativa al PP i al PSOE. "Caminem amb el peu dret i amb l'esquerre", anuncia el lema compartit per Olona a les xarxes socials.

L'estranya transformació de Macarena Olona

L'exdiputada de Vox, que va abandonar la política el passat juny i va iniciar una dura campanya contra la formació d'extrema dreta, va presentar el seu nou partit amb dues imatges a Twitter. En una d'elles, hi apareixia la mateixa Olona just davant el Ministeri de l'Interior amb un paper a la mà, que es tracta d'un rebut de presentació a l'oficina de registre.

Hores abans de fer pública la creació del partit Caminando Juntos, Macarena Olona havia escrit un missatge a les xarxes socials avançant la seva decisió. "Nena, no siguis boja. Seria posar-te en foc creuat entre els dos blocs del bipartidisme", va publicar l'exportaveu de Vox a Twitter. Poca estona després, va modificar per complet el seu perfil, amb noves fotografies, per iniciar la seva nova etapa política al capdavant del nou partit. Tot apunta que Olona encapçalarà la llista per Granada i no per Madrid, que també va avançar que Caminando Juntos espera poder formar una llista "en almenys 10 circumscripcions".

Macarena Olona s'ha convertit en una figura confusa després de la seva sortida de Vox. D'ençà que va estripar el carnet del partit, ha mostrat unes idees completament oposades a les quals solia compartir com a membre del partit d'ultradreta, sortint en defensa de la ministra Yolanda Díaz i amb proclames com que la violència masclista existeix, cosa que sempre havia negat. Però, més enllà de canviar la seva opinió, Olona també va iniciar una croada en contra de la formació de Santiago Abascal, amb dures acusacions de corrupció i posicionant-se com una amenaça per Vox. Ara, ha apostat per complir amb una de les seves advertències: tornar a la política per prendre espai al partit d'ultradreta.