Ja es pot consultar el programa electoral de Más Madrid per a les eleccions municipals 2023. La candidata Rita Maestre es presenta com l'alternativa a José Luis Almeida i aposta per un projecte que recupera alguns dels elements puntals del govern de Manuela Carmena. Sota el lema, 'Madrid, a 15 minuts', Más Madrid condensa en prop de 250 pàgines les seves propostes per un possible govern municipal, abordant qüestions que van des de la mobilitat a la ciutat i l'urbanisme, fins al feminisme i polítiques LGTBI+. Un projecte que defensa "fer la vida més fàcil, més saludable i més justa a totes les persones". T'expliquem els detalls del programa electoral de Más Madrid per a les eleccions municipals 2023 a Madrid. 

 

🔴 Resultats Eleccions 2023, DIRECTE | Escrutini de Municipals i Autonòmiques


🔴 Resultats Eleccions Madrid 2023, DIRECTE | Última hora del escrutinio del 28-M


📃 Programes electorals a Madrid 2023: Què proposen els candidats? 
 

Què proposa Rita Maestre per Madrid?

El programa de Rita Maestre s'estructura en 20 punts diferents amb propostes d'actuació en àmbits com la mobilitat, la crisi climàtica, seguretat i neteja, habitatge, feminisme, polítiques LGTBI+ i cultura. Un dels principals reptes de Más Madrid és aconseguir fer de Madrid la ciutat "dels 15 minuts". "Una gran aposta per distribuir oportunitats, recursos i serveis per tota la ciutat i per a tota la ciutadania", defensen. En aquesta línia, el partit proposa fer "l'esforç més gran de reordenació urbana del segle a la ciutat de Madrid" amb l'objectiu d'adaptar-la als nous temps i de reduir "l'enorme bretxa de desigualtat" existent. 

La mobilitat es presenta com l'eix principal del programa. Más Madrid vol construir una nova xarxa d'autobusos d'alta velocitat que redueixi a la meitat el temps de viatge des de la perifèria, així com desenvolupar una xarxa de carrils bici que arribi a tots els barris. Així mateix, contemplen regular el servei de VTC a la ciutat amb una nova ordenança municipal que estableixi les regles de funcionament d'aquest mitjà de transport. La formació de Rita Maestre també aposta per impulsar l'anar a peu, amb una transformació de la ciutat per donar continuïtat als parcs i zones amb arbres ja existents. 

Davant la crisi climàtica, el programa proposa redactar un pla per aconseguir el balanç zero de CO₂ de mobilitat l'any 2040, "abandonant per complet els combustibles fòssils i impulsant una transformació completa". D'altra banda, també posa a sobre la taula la creació d'una empresa pública d'energia, com l'existent a Barcelona. En matèria d'urbanisme, Más Madrid presenta un pla estratègic de reequilibri territorial, amb mesures específiques en diferents punts de la capital per reordenar el territori, crear zones verdes i oferir una millor connectivitat amb transport públic. N'és un exemple el projecte per a demolir el pont elevat de la M-30 al seu pas pel Pont de Vallecas. 

En referència a l'habitatge, la formació d'esquerres proposa regular els preus de lloguer i impulsar un pla de xoc per clausurar els apartaments turístics il·legals perquè tornin al parc d'habitatges de lloguer. També es marca l'objectiu de construir 15.000 habitatges públics municipals en 12 anys. Pel que fa a la neteja, Más Madrid vol contractar 1.000 escombriaires més per revertir "les retallades del PP". 

Un dels punts més diferencials del programa de Rita Maestre és el de polítiques de feminisme i LGTBI+. La formació assegura que "la bandera LGTBI+ tornarà a la façana del Palau de Cibeles" i proposa desenvolupar l'Observatori contra la LGTBIfòbia, que s'encarregarà de fer estudis periòdics i de donar suport professional a víctimes d'aquest tipus de violència, entre altres mesures.

📩 Consulta el programa electoral de Más Madrid per a les eleccions municipals 2023