A la sessió del judici al procés del 27 de febrer al Tribunal Suprem, Eulàlia Reguant i Antonio Baños van negar-se a respondre les preguntes de VOX. Els dos representants de la CUP estaven citats com a testimonis i la llei diu que estan obligats a contestar totes les parts, inclosa per tant l'acusació popular que encarna el partit d'extrema dreta. Aquest dimarts, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els ha notificat la sanció: 2.500€ a cadascun d'ells. 

antonio baños eulalia reguant  maria sirvent   tsjc   sergi alcazar

A la sortida del TSJC tots dos han explicat que estudiaran presentar un recurs per "dir a Marchena i al Suprem que no respondre l'extrema dreta feixista, racista, masclista i xenòfoba és un exercici d'objecció de consciència". La regidora de la CUP, Eulàlia Reguant ha refermat que "ens ratifiquem en aquella decisió, que va ser col·lectiva" i que van prendre, diu, per combatre "la normalització de VOX" per part de la justícia espanyola, cosa que "fa que el Suprem viri encara més a la dreta". 

2.500€ i inhabilitació

El tribunal ha obert una peça separada per a Baños i Reguant. Els cupaires tenen ara cinc dies per recórrer la decisió. En qualsevol cas, si han d'acabar pagant la multa, no serà un problema, perquè el mateix dia que va coneixe's la possible sanció va obrir-se una caixa de resistència -al marge de l'ANC i Òmnium- que va recaptar més de 25.000€ en 24h

Més enllà de la multa econòmica, tots dos s'exposen a una inhabilitació per desobediència. Ells mateixos asseguren que això no els preocupa perquè no tenen intenció de seguir en càrrecs institucionals. Reguant plega com a regidora i Baños fa temps que està retirat.