En menys de 24 hores, la "caixa de resistència" de la CUP i d’Alerta Solidària ​Ni una més ha recaptat uns 25.000 euros en aportacions solidàries. Amb aquests diners l’organització sufragarà les despeses judicials i les multes imposades a Eulàlia Reguant i Antonio Baños pel jutge del Tribunal Suprem espanyol, Manuel Marchena, per la negativa a respondre a les preguntes de l’organització d’extrema dreta Vox en el judici contra els presoners polítics catalans. 

La "caixa de resistència" és una iniciativa impulsada per la CUP i per l'organització antirepressiva Alerta Solidària en el marc de la campanya Ni una més, posada en marxa arran de la ràtzia repressiva després del referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre. Amb ella s’han sufragat les defenses de diversos militants i càrrecs electes de l’organització i s’ha col·laborat en altres causes obertes derivades de la repressió de l’Estat contra el moviment popular català.  

Manuel Marchena va anunciar ahir que imposava multes de 2.500 euros contra Reguant i Baños per negar-se a declarar davant de Vox i els va donar un termini de 5 dies per "recapacitar" abans d’interposar una denúncia per "desobediència greu". Malgrat que Reguant no ha rebut cap comunicació oficial al respecte, els equips jurídics de l'organització ja s’han posat a treballar en la possible causa. Per la seva banda, l’exdiputada i regidora va comunicar ahir al vespre, a través de Twitter, que la seva voluntat és la de poder respondre com a testimoni a les preguntes que puguin formular des de la fiscalia, l’advocacia i les defenses, però considera que contestar a Vox seria legitimar a l’extrema dreta. 

La formació anticapitalista vol agrair totes les mostres de solidaritat rebudes en les últimes hores en forma d’aportacions a la caixa de resistència i recordar que des de la consulta del 9 de novembre del 2014 sobre la relació entre Catalunya i l'estat espanyol que el Govern de la Generalitat va celebrar de forma no vinculant, la persecució policial i política del moviment a favor al dret a l’autodeterminació i de la dissidència política ha augmentat sense precedents, amb més d’un miler de processats, i que cal seguir autoorganitzant-se i dur a terme accions antirepressives per tal de fer-hi front.