El president de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat que "Catalunya, sense Espanya, no és Catalunya", sinó "un munt de traïdors i deslleials junts". Abascal s'ha expressat així durant la presentació del llibre de Fernando Sánchez-Dragó 'Santiago Abascal. Espanya Vertebrada', una conversa en la qual el fundador de Vox aborda diferents temes d'actualitat i el naixement del seu partit.

En aquest sentit, Abascal ha alertat sobre el risc d'una "Espanya trencada que amenaça amb no ser Espanya". "Sinó més aviat una antiespaña", ha afegit, per després explicar que és el seu partit el que "està disposat a parar el cop d'Estat separatista i a il·legalitzar els partits separatistes".

L'escenari de la presentació ha estat una de les sales del madrileny Hotel Intercontinental, a la qual Abascal ha arribat entre crits de 'president'. Desenes de persona han omplert els seients i altres tants han romàs dempeus durant la xerrada.

A més, el president de Vox s'ha referit a l'obertura de diligències per part de la Fiscalia de València al secretari general del seu partit, Javier Ortega Smith, per un possible delicte d'odi arran de la denúncia interposada per Musulmans contra la Islamofòbia.

"Diuen que ens oposem a la invasió islamista. Qui s'atreveix a negar que n'hi ha molts que vénen amb aquesta mentalitat? Ens caracteritza no l'odi envers els de fora sinó l'amor cap als de dins. Que sàpiguen que si volen callar-nos han de posar-nos a la presó", ha apuntat.

Sánchez-Dragó va a Abascal president

Abans de començar l'acte, Sánchez-Dragó ha volgut "fer de profeta" i ha assegurat que Vox traurà "un mínim de 60" i amb possibilitat d'"arribar a 90" escons. "De l'anomenada dreta trifálica, serà el més votat", ha afegit.

L'escriptor ha justificat el seu vaticini en, al seu parer, la simpatia que genera "al carrer" el partit liderat per Abascal. "No hi ha millor enquesta que la del carrer. Tothom em parla de Santi", ha apuntat, per després explicar que està passant el que ja va succeir en les eleccions andaluses, quan la formació va aconseguir irrompre en el Parlament regional amb 12 diputats.

Segons el seu parer, l'impacte de Vox en el panorama polític és tal que tots els partits s'han hagut de resituar. "Crec que serà cap de Govern. Ja profetitzi quan vaig conèixer a Aznar que anava a ser-ho. I a les americanes vaig ser dels poquíssims que vaig dir que anava a guanyar Trump", ha conclòs.