El Govern ha aprovat aquest dimarts el nomenament d'Anna Vives Tarrés com a delegada del Govern a Andorra per als pròxims quatre anys. Es tracta de la primera delegada a representar l'executiu català al país amb l'objectiu de reforçar la relació amb les institucions andorranes. Amb els darrers nomenaments de les delegades a Andorra, el Japó i al Brasil, el Govern ja té 20 representants a l'exterior, repartits entre Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia. El Govern va aprovar al maig de l'any passat l'obertura de la delegació a Andorra, juntament amb les oficines a l'Àfrica Meridional, Corea del Sud i el Japó.

Vives va néixer a la Seu d'Urgell l'any 1974 i és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i màster en Direcció de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra–Barcelona School of Management. També té diplomatures de postgrau en lideratge i governança local de la Universitat Autònoma de Barcelona i en Tècniques i mitjans de comunicació de la Universitat de Lleida. Durant la seva trajectòria professional, Vives ha treballat tant a Catalunya com al Principat d'Andorra, on ha estat vinculada professionalment a entitats del tercer sector. També ha treballat a l'administració catalana en projectes transfronterers. Més recentment la seva activitat professional s'ha centrat en la direcció de l'Agència de Notícies Andorrana. Ara com ara, el Govern compta amb vint delegacions a l'exterior, de les quals tretze estan plenament operatives i set s'estan posant en funcionament. 

El nou govern andorrà

Andorra ve de viure una jornada electoral intensa aquest diumenge passat. Demòcrates per Andorra (DA), partit de centre-dreta que governa al Principat des de 2011, ha guanyat per majoria absoluta les eleccions generals. La formació que encapçala l'actual cap de govern, Xavier Espot, ha aconseguit cinc escons en la circumscripció nacional, els mateixos que al 2019, i nou a l'àmbit territorial. Mentre, la nova candidatura de Concòrdia irromp al Consell General com a segona força amb tres representants nacionals i dos de parroquials. Per la seva banda, la coalició del Partit Socialdemòcrata Progressistes-SDP (PS SDP+) passa a ocupar el tercer lloc, amb tres escons en la circumscripció nacional. Finalment, el partit Andorra Endavant, liderat per una exdirigent de Terceravia, també obté tres representants nacionals.

D'altra banda, Liberals d'Andorra (L'A) perd els dos escons nacionals que tenia al 2019 i caldrà veure com la configuració del futur govern els permet obtenir representants territorials a Ordino i Andorra la Vella fruit de l'acord amb DA. Mentre, Acció, una escissió de L'A, n'ha assolit un per aquesta via de la coalició amb els Demòcrates a Escaldes-Engordany.