Mentre hi ha figures claus de Ciutadans (Cs) que van abandonar el partit tan bon punt va començar a fer aigües, encara hi ha membres de la formació taronja que defensen el seu futur. És el cas d'Anna Grau, la portaveu de Ciutadans al Parlament, qui ha afirmat en una entrevista a l'ACN que el partit podria concórrer a les eleccions generals si aquestes es repeteixen. "Cs té els mitjans, els diners i les ganes per concórrer si hi ha una repetició electoral", ha sentenciat. Si té aquests mitjans, no es van fer servir en la darrera convocatòria de comicis generals. 

Grau ha sostingut que en uns eventuals nous comicis, els taronges podrien ser "el més semblant a una gran coalició", que "evités caure en els extrems de Vox o Bildu". Segons la portaveu de Ciutadans al parlament, dins del partit hi hauria "una gran disposició" interna per concórrer si hi ha repetició electoral. "Afortunadament, tenim els mitjans, tenim els diners, tenim ganes i cada vegada estem més motivats per anar-hi", ha remarcat Grau, qui considera que el seu partit podria "exercir un paper" contra el bloqueig en unes noves eleccions i "evitar haver de caure en els extrems, la dependència del PP de Vox o del PSOE de Bildu". 

Rebuig al PP 

En els últims anys va arribar a estar damunt la taula la possibilitat d'una aliança electoral entre Ciutadans i el PP a Catalunya, que no va fructificar. Només van presentar-se sota el mateix paraigua a les eleccions basques del 2020. Ara, però, Anna Grau "no veu possibilitat amb aquest PP", especialment després de casos com el de Nacho Martín Blanco, que va deixar Cs per ser el candidat popular el 23-J. "He estat candidata a les municipals i el candidat del PP va dir textualment que faria el que fos per destruir Ciutadans, i el que fos incloïa trànsfugues, giracamises i coses molt lletges", ha criticat la portaveu parlamentària, que ha assegurat que els populars "no estan a l'altura de l'ètica elemental d'un partit polític". En aquest sentit, Anna Grau ha acusat la formació d'Alberto Núñez Feijóo de "comprar persones amb càrrecs" i d'"aprofitar el mal moment d'un partit per emportar-se la gent políticament i psicològicament més fràgil". 

I, les eleccions catalanes?

Grau, que ja va encapçalar la candidatura de Ciutadans a les eleccions municipals de Barcelona, assenyala que "ho estudiarà" si el partit li proposa ser la cap de llista a les pròximes eleccions al Parlament. La portaveu a la cambra catalana deixa clar que "mai" s'ha proposat. "Les dues vegades que he tingut l'immens honor de ser candidata va ser perquè el partit m'ho va demanar i vaig dir que sí", ha afirmat. "Si m'ho demanen, ho estudiaré", ha conclòs.