La diputada de Ciutadans (Cs), Anna Grau, ha carregat contra la presidenta del Parlament Laura Borràs, a qui ha acusat de ser "una presidenta molt macarra pel Parlament de Catalunya". Les friccions entre Cs i la presidenta Borràs a l’hemicicle s'han fet freqüents a les sessions parlamentàries i els integrants del partit taronja no perden cap oportunitat per posar en dubte la feina de Borràs al capdavant del Parlament. 

Com ja va fer fa poc més d'una setmana el company de partit de Grau, Nacho Martín Blanco, la diputada de Ciutadans ha concedit una entrevista a l'ACN, on ha acusat a Borràs de fer un mal ús de la institució i d'entrar-hi "com si fos la dutxa de casa seva". "Ella s'ho passarà bomba, però el Nacho Martín Blanco no gaudeix quan intervé i ella li talla la paraula", ha lamentat. Grau ha afirmat que mai hagués imaginat que Parlament "arribaria al punt de banalitat i degradació d'aquests dies".

Una taula de diàleg condemnada

Dees de Ciutadans han considerat que la taula de diàleg entre el Govern i l'Executiu de Sánchez "neix morta abans de començar". Per Grau la iniciativa està "mal plantejada" des de l’inici.  "S'asseuen a dialogar per evidenciar que no dialoguen amb els altres, és l'essència d'aquesta taula de diàleg", ha assenyalat en declaracions a l'ACN. 

Grau ha assegurat que no espera res d’aquestes trobades o, com a molt, que aquestes reunions serveixin per fer "un repartiment de cromos, poder i recursos". Espera que si això darrer succeeix, com a mínim, l'intercanvi entre els dos governs sigui "bo pels ciutadans de Catalunya".

Un cop més: l'Estatut

En la seva entrevista Grau ha estat preguntada per si donaria suport recuperar la reforma de l'Estat aprovada l'any 2006. La diputada ha etzibat que s'ha de "començar per complir-lo". "La gent s'ha acostumat perillosament a no complir les lleis ni els acords; l'Estatut i la Constitució estan molt lluny de complir-se a Catalunya, i la democràcia està sota mínims", ha argumentat.

Grau ha afirmat que cal "tornar on estàvem". La diputada de Ciutadans vol tornar enrere i fer passar comptes a qui considera culpables del procés, del que ha dit que "ha estat una presa de pèl".  "Algú s'ha de fer responsable de què ha passat i del patiment de la gent, i del fàstic que molts catalans comencen a sentir per coses que els representaven i ja no els representen", ha exigit des de l'ACN. 

 

Imatge principal: Anna Grau, diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, durant una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies / ACN