El portaveu parlamentari de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, tenen un gran historial de desavinences, en especial a l'hemicicle parlamentari. Blanco ha aprofitat la seva entrevista amb Efe per carregar contra Borràs, de qui ha dit que és "despòtica, arbitrària, amb tendència autoritària". El portaveu de la formació taronja ha anat més enllà i ha assegurat que la presidenta té l'objectiu d'"erigir-se en una espècie de contrapoder del president Pere Aragonès".

Blanco ha insistit a dir que en el context actual, quan el Govern pateix tensions internes, Borràs "fa la seva pròpia campanya per laminar públicament el president Aragonès". El portaveu de Ciutadans ha considerat que la candidata "fa un exercici absolutament arbitrari del càrrec, vol erigir-se en oposició a l'ombra d'Aragonès i, de fet, en moltes de les seves últimes intervencions ha criticat les accions del Govern". 

Les preocupacions de Blanco sobre Borràs no es limiten a la seva relació amb el Govern de coalició. El portaveu de Ciutadans ha estat molt crític amb la feina de la presidenta del Parlament. No és d'estranyar, ja que en aquesta legislatura tots dos han protagonitzat picabaralles a l'hemicicle. El membre de la formació taronja ha declarat que "correm el risc que la senyora Borràs cronifiqui aquest tipus d'actituds (...), quan la presidència del Parlament hauria de ser absolutament neutral. No entén que, com a presidenta, representa a tots els diputats i els ciutadans". 

Quan ha estat preguntat sobre si Ciutadans actuarà davant de l'"arbitrarietat" que li atribueixen a Borràs, Blanco ha assegurat que la seva formació primer sempre cerca esgotar "les vies parlamentàries fins a les últimes conseqüències". En cas que aquestes vies no donessin el fruit que desitgen no descarten reclamar davant dels tribunals. Blanco s'ha referit a acudir davant la justícia com: el recurs que disposen els "febles" en una democràcia liberal. 

Política i tribunals 

Durant l'entrevista a Efe Blanco ha defensat la legitimitat d'acudir als tribunals davant de tot el que consideren una vulneració de drets i ha afegit: "Els qui judicialitzen la política són els qui menyspreen la llei i se salten a consciència de forma reiterada les normes per aconseguir els seus objectius polítics".

"La política, en una democràcia liberal, té com a límit els drets i llibertats dels ciutadans. I si els polítics els vulneren, doncs es busca la seva protecció i garantia als tribunals", ha sentenciat. 

Discrepàncies al Govern

"No es posen d'acord ni entre ells. Com governaran així una comunitat autònoma que és tan diversa, que té tanta pluralitat, com Catalunya?", s'ha preguntat Blanco i ha afegit: "Ni entre ells són lleials. Són deslleials per naturalesa". 

El portaveu de Ciutadans ha criticat les desavinences entre els socis de Govern. Blanco considera que aquestes discrepàncies "han paralitzat el Govern de Catalunya tant de temps" i ha destacat que la mateixa Borràs és "exponent de la falta de cohesió" entre les diferents opcions de l'independentisme.

 

Imatge principal: Nacho Martín Blanco, portaveu del grup parlamentari de Ciutadans al Parlament de Catalunya, responent els mitjans davant de la seu del partit / ACN