La diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament Anna Grau ha afirmat que caldrà fer "autocrítica" sobre l'estratègia de comunicació de la formació després del resultat electoral a la comunitat de Madrid, però ha insistit que "no ha desaparegut la necessitat que existeixi Ciutadans".

En declaracions a Catalunya Ràdio, després que la formació taronja no hagi aconseguit representació a l'Assemblea madrilenya, Grau ha apuntat que el partit "seguirà batallant" i que no se'n va "enlloc".

"Ciutadans ha de seguir lluitant. I es podrà fer autocrítica de per què els missatges no sempre arriben (...), però seguim sent necessaris i seguirem", ha asseverat.

Arrimadas no pensa en plegar

Preguntada sobre si la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha de seguir al capdavant de la formació unionista després dels desastres electorals a Catalunya i Madrid, Grau ha recordat que "fa menys d'un any que es va celebrar el Congrés" en el qual va ser elegida. "A mi ningú m'ha dit que pensi en deixar el càrrec", ha afegit la diputada catalana.

"En política hi ha moments en què les coses et van bé i d'altres en què et van malament, però l'important és tenir raó", ha asseverat.

A propòsit de la victòria d'Isabel Díaz Ayuso (PP), Grau ha recordat que no ha governat sola i ha dit que "s'apunta punts que no són seus", en relació a decisions com l'obertura de terrasses a Madrid, que ha considerat mèrit de la vicealcaldesa de Cs Begoña Villacís. 

Ciutadans no ha aconseguit representació a l'Assemblea de Madrid a les eleccions d'aquest dimarts i ha vist frustrat el seu objectiu de recuperar el poder a la Comunitat de Madrid, on governava amb el PP fins al març passat.

D'aquesta manera, s'accelera la decadència que el partit va iniciar a les eleccions generals de novembre de 2019 i que Inés Arrimadas no ha aconseguit frenar l'any i dos mesos que porta com a presidenta, un període en el qual Cs s'ha enfonsat a Catalunya, on a les darreres eleccions va perdre 30 escons, i ha perdut el poder en dos de les quatre comunitats autònomes on governava.

El candidat de Cs a la presidència de Madrid, Edmundo Bal, ha reconegut el mal resultat obtingut en aquestes eleccions però ha advertit que continuaran treballant pel "projecte de centre i concòrdia" i ha assegurat que Cs concorrerà a les eleccions de 2023 a la regió i "es tornarà al govern".

 

Foto principal: La diputada al Parlament de Ciutadans Anna Grau / ACN