L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha enviat un vídeo des de Suïssa a l'acte que s'ha organitzat al seu poble, Sallent, en el seu honor. Els beneficis d'aquest concert aniran destinats a la caixa de resistència de la CUP per respondre a l'"onada repressiva de l'estat espanyol". 

En el vídeo, Gabriel ha volgut deixar clar que "no hi ha cap tribunal ni cap partit que tinguin la clau de la nostra dignitat i llibertat", és per això que ha demanat "que no caiguin els ànims". L'exdiputada ha instat a "seguir treballant per construir un país millor i fer realitat la República".

Gabriel ha recordat els presos polítics demanant que no es pari de lluitar fins que surtin "d'on no haurien d'haver entrat mai, la nostra llibertat està greument amenaçada". En la mateixa línia ha explicat que aquest mateix dissabte ha rebut una nota de Soto del Real signada per Jordi Cuixart on li deia que "el millor regal que podem fer als altres és l'exemple", és per això que ha demanat que "la nostra vida sigui exemple de treball per la llibertat col·lectiva".

Finalment, Anna Gabriel ha demanat als seus veïns que treballin perquè "Sallent sigui un poble d'acollida; quan marxes lluny de casa trobes molt importants totes les mostres de suport". Per aquest motiu ha exposat que "s'ha de fer que els països catalans siguin un lloc de refugi".

A l'acte també hi havia la diputada de Junts per Catalunya i directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i el també diputat de JuntsxCat Francesc de Dalmases.