L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel ja és dins del Tribunal Suprem. El jutge instructor de la causa, Pablo Llarena, l'està interrogant pels fets de la tardor de 2017 després que Gabriel tornés de Suïssa aquest juliol per regularitzar la seva situació processal. A l'arribada, l'han rebuda entre aplaudiments i abraçades representants de la CUP, d'Esquerra, de Junts, de Bildu, d'En Comú Podem i d'Òmnium Cultural. L'entorn de Gabriel confia que la causa acabi en l'absolució, tal com li va passar a la seva companya Mireia Boya.

🔴 ACTUALITZACIÓ: Anna Gabriel, després de sortir del Suprem: “Esperem que la causa s’arxivi o s’enviï a Barcelona”

Entrada Anna Gabriel declaració Tribunal Suprem  EFE
Anna Gabriel entrant al Tribunal Suprem.  EFE

Haurà de dir la seva sobre el processament formal per un delicte de desobediència, que no implica presó sinó inhabilitació a càrrec públic i multa. Aquesta compareixença és un tràmit, ja que la cupaire no té cap càrrec públic i per tant cap aforament i el seu cas no és competència del Suprem, el qual ara haurà de derivar el seu expedient a un tribunal ordinari, que hauria de ser un jutjat d’instrucció de Barcelona, perquè va ser acusada de promoure la votació de les lleis de desconnexió al Parlament.

En conseqüència, el repte de la defensa de Gabriel, que ara dirigeix l’advocat Iñigo Iruin, és que l’exdiputada no sigui jutjada per cap jutge amb el precedent de l’absolució de la seva excompanya de partit Mireia Boya pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), amb un raonament contundent, l’octubre de 2020, després de ser jutjada amb els membres sobiranistes de la mesa del Parlament que encapçalava Carme Forcadell. Gabriel ja sap que si, al final, és jutjada, en un jutjat penal de Barcelona, serà absolta, com Boya.

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.