La cupaire Anna Gabriel, que des del 2018 viu exiliada a Ginebra ha protagonitzat la sorpresa de l'acte convocat per Òmnium aquest matí a Elna (Rosselló) amb motiu del 60 aniversari de l'entitat.

Sense que s'hagués anunciat la seva presència, Gabriel ha entrat al pati de l'Ancien Collège Paul Langevin on s'havia instal·lat l'escenari de l'acte acompanyant el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, el president Carles Puigdemont, i el vicepresident Oriol Junqueras.

Tenia un lloc reservat al costat de Puigdemont on, en comptes del seu nom s'hi havia deixat una paper amb una x, la qual cosa ja havia provocat al llarg del matí tota mena d'especulacions.

Gabriel no ha intervingut a l'acte ni ha fet declaracions, com no ho han fet cap dels polítics que han assistit a la convocatòria. Però Cuixart l'ha fet pujar a l'escenari, per protagonitzar la imatge que han compartit presos i exiliats.

Important representació de la CUP

Amb Gabriel hi havia al pati de l'escola d'Elna una important representació de la CUP, amb els diputats al Parlament Dolors Sabater, Carles Riera i Eulàlia Reguant, i el diputat al Congrés, Albert Botran, entre d'altres.

anna gabriel diputados cup acto omnium elna Marta Lasalas

Els cupaires s'han fotografiat amb el seva companya exiliada a Ginebra, Anna Gabriel / ML

La cupaire ha protagonitzat moltes de les selfies que els assistents s'han volgut fer en acabar l'acte. De fet, també els seus companys de la CUP s'han volgut fer una fotografia amb ella. En finalitzar l'acte, com la resta de presos i exiliats, Gabriel ha marxat acompanyada dels seus.

 

A la imatge principal, Anna Gabriel bromeja amb Carles Puigdemont / Roberto Lázaro