Junts celebrarà aquest divendres i dissabte un congrés extraordinari per escollir l'alcaldessa de Vic (Barcelona), Anna Erra, com a presidenta del Consell Nacional, en ser l'única candidatura que va aconseguir prou avals per optar al càrrec, i el partit fa un pas més en el desplegament de la formació.

Des del congrés fundacional de Junts, el juliol de l'any passat, la formació que lidera l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va escollir la seva direcció i tenia pendent activar el Consell Nacional, el qual és el màxim òrgan entre congressos, entre altres òrgans.

Erra, que és també diputada al Parlament i vicepresidenta de Junts, juntament amb Elsa Artadi, Josep Rius i Jordi Turull, va presentar candidatura a la presidència del Consell Nacional, una cosa que també va fer Vicenç Ribalta, un afiliat de Mollerussa (Lleida), però aquest últim no va aconseguir els 300 avals de les 5 vegueries catalanes que es necessitaven per aspirar a l'esmentada responsabilitat.

A partir d'aquest divendres, els 6.424 afiliats podran votar de forma telemàtica per elegir Erra com a presidenta del Consell Nacional, i també per escollir la figura del Defensor de l'Afiliat, càrrec a què aspiren dues candidatures: Nereida Edo i Josep Pagès.

Les votacions acabaran dissabte a les 11.30 hores, quan es proclamarà la victòria d'Erra i la del Defensor de l'Afiliat que rebi més vots, i se celebrarà un acte en el qual ambdós parlaran juntament amb Puigdemont.

Congrés en plenes negociacions

El congrés extraordinari de Junts coincideix amb les negociacions que el partit manté amb ERC per intentar tancar un acord que desencalli la investidura del candidat republicà, Pere Aragonès, com a president de la Generalitat.

Encara que el partit ha volgut desvincular aquest congrés de les esmentades negociacions, totes les mirades estaran posades en les paraules que dirigeixi el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, en una roda de premsa que se celebrarà el matí d'aquest divendres, a falta de 20 dies perquè acabi el termini que portaria a una repetició de les eleccions a Catalunya.

 

Foto principal: L'alcaldessa de Vic, Anna Erra / Europa Press