¿És possible un poti-poti que compari Isabel Díaz Ayuso amb l'independentisme català i els presidents Quim Torra o Carles Puigdemont? Per a Carmen Calvo, sí, com ha demostrat aquest dijous en una entrevista a Onda Cero. La vicepresidenta del govern espanyol ha comparat la guanyadora de les eleccions madrilenyes amb els independentistes per haver dit que no "acceptaria ingerències de La Moncloa", entre altres coses. "Jo pensava que aquesta frase l'havia dit Torra o Puigdemont", ha ironitzat la dirigent socialista. I ha reblat: "Espero que Ayuso no pensi que a Madrid hi ha un conflicte polític, perquè estarà defraudant el seu electorat". Sorprenentment, després de la patacada a Madrid, el govern espanyol ha apostat per endurir el discurs contra els independentistes.

Pràcticament l'única ministra que ha parlat després de la debacle a la Comunitat de Madrid ha estat justament Carmen Calvo. I aquí no han acabat les referències a Catalunya. Ha contraposat les eleccions madrilenyes amb les catalanes, quan el PSC va ser primera força. Allà els socialistes van fer millor resultat "perquè a Catalunya no es debatia contra la pandèmia sinó l'afartament contra l'independentisme". També ha recordat com el govern espanyol s'ha oposat a les "posicions independentistes", anant al Tribunal Constitucional quan ha calgut "per posar les coses al seu lloc".

Més enllà de Catalunya, Calvo ha admès que el PSOE haurà de "reflexionar" sobre els resultats del 4-M. "És difícil entendre com se'ns desploma tant electorat", ha assegurat la mà dreta de Pedro Sánchez, que no obstant això ho ha atribuït a la fatiga pandèmica. "No és el mateix votar en pandèmia que sense pandèmia, perquè altera molt l'estat d'ànim", ha apuntat en aquest sentit. No ha vist amb mals ulls el debat de política general que ha reclamat Pablo Casado, perquè "donar una volta al debat general de les coses sempre està bé". Es farà "quan correspongui". Tot i això, ha recordat com durant el primer estat d'alarma Pedro Sánchez va acudir al Congrés cada dues setmanes.

Carmen Calvo ha insistit a desvincular les eleccions madrilenyes de la gestió del govern espanyol, perquè la campanya a la capital ha transitat "camins molt estranys" amb les ocurrències d'Isabel Díaz Ayuso. I ha avisat la direcció estatal del PP: "Jo veig en Ayuso una líder que clarament s'ha fet amb el lideratge del PP, amb un missatge molt de dretes que no és el que hem sentit a Rajoy, a Soraya Sáenz de Santamaría o a Feijóo, fins i tot en les formes".