L'expresident Jordi Pujol celebra avui el seu 90 aniversari apartat de la vida pública després de l'escàndol que va generar la confessió el 2014 que mantenia diners d'una deixa del seu pare amagats a l'estranger. Amb tot, familiars i amics han volgut oferir-li un homenatge privat i també públic, tenint en compte que aquest any es commemora els 40 anys de la seva arribada al Govern i 60 dels Fets del Palau, que van provocar el seu empresonament.

Una pàgina web recull felicitacions de tots aquells qui vulguin fer-ho, i incloure-hi fotografies o vídeos. La iniciativa ha generat tota mena de reaccions a les xarxes i d'alguns mitjans de comunicació però no ha evitat que en menys d'una setmana la pàgina hagi acumulat més de 1.900 missatges, entre els quals figuren expolítics i polítics en actiu.

A més, però, Pujol ha rebut avui una sorpresa. Un vídeo amb felicitacions d'amics, excol·laboradors i representants del món polític i institucional amb els quals ha coincidit al llarg de la seva carrera. En total hi intervenen unes 150 persones que acumulen quatre hores de vídeo, segons els autors de la iniciativa.

Entre les visites que ha rebut l'expresident al llarg de la jornada, hi ha la del seu successor al capdavant del partit i el Govern, Artur Mas, que ha acudit al seu domicili de Barcelona.

Al nit, l'expresident celebrarà el seu aniversari amb un sopar amb la seva família. Una celebració després d'anys complicats per a la família Pujol Ferrusola, que es va veure tota embolicada en el procés judicial obert per la confessió del 2014 i tots els membres de la qual van haver de comparèixer, un rere l'altre, en la comissió d'investigació del Parlament de Catalunya. No ha estat aquest l'únic cas pel qual han estat investigats. Durant aquests anys han ingressat a presó els fill gran Jordi Pujol Ferrusola, acusat de blanqueig de capitals, frau fiscal i falsedat documental; i l'exsecretari general de CDC Oriol Pujol Ferrusola, arran de l'anonemat cas ITV; mentre que el fill petit de la família, Oleguer, va ser detingut per una operació de compravenda d'oficines del Banc Santander.