L'expresident Jordi Pujol celebrarà dimarts vinent, 9 de juny, el seu 90 aniversari i un grup d'amics i persones del seu entorn, han posat en marxa una web per recollir felicitacions i "per mostrar-li el suport".

A través d'aquesta pàgina es proposa felicitar el expresident amb textos d'un màxim de 900 caràcters, imatges i vídeos. Pujol viu retirat de la vida pública després que el 25 de juliol del 2014 va confessar que durant dècades havia amagat diners a Andorra procedents d'una deixa del seu pare.

L'escàndol públic que va generar la notícia va ser el preludi d'un llarg procés judicial que ha implicat tota la seva família i va acabar arrossegant el partit que havia fundat, CDC, que es va dissoldre dos anys més tard. Pocs dies després de la confessió, Pujol va renunciar a tots els reconeixements inherents a la condició d'expresident.  Amb tot, en els darrers anys ha reprès algunes activitats públiques.

L'objectiu del seu entorn més pròxim era homenatjar-lo pel seu 90 aniversari però també per la commemoració dels 40 anys des què va arribar a la presidència de la Generalitat, el 24 d'abril del 1980, i 60 anys dels Fets del Palau, 19 de maig de 1960.

Amb tot, la crisi del coronavirus ha obligat a suspendre les activitats que tenien previstes, de les quals sí s'ha posat en marxa la pàgina web.