L'Audiència de Barcelona ha estimat el recurs d'Oriol Pujol contra la revocació del tercer grau ordenada per un jutjat de Vigilància Penitenciària i permetrà que el fill de Jordi Pujol recuperi aquest estadi. Això implica que Pujol Ferrusola tornarà al règim que obliga a anar a la presó només a dormir-hi, en el marc de la condemna pels delictes de tràfic d'influències, suborn i falsedat en document mercantil que se li va imposar pel cas de les ITV. Oriol Pujol va ingressar a la presó el 17 de gener, i a finals de març Institucions Penitenciàries li va concedir el tercer grau. La Fiscalia va recórrer la decisió i pel maig la jutgessa va decretar que retornés al règim inicial.

Una setmana després del reingrés complet a Brians 2, Institucions Penitenciàries li va permetre exercir un voluntariat social fora de la presó, que implicava que sortia del centre i hi anava a dormir entre setmana, però que es quedava a la presó el cap de setmana. La Fiscalia va tornar a recórrer aquesta decisió, però el Jutjat de Vigilància Penitenciària va denegar el recurs. 

Ara, l'Audiència de Barcelona estima el recurs que Pujol Ferrusola va presentar contra la revocació del tercer grau i li retorna aquest benefici penitenciar, que implica que només va a la presó a dormir entre setmana. A la interlocutòria, que recorda que les penes privatives de llibertat estan orientades a la reinserció i la reeducació, es qüestiona que la revocació es basés en el fet que Pujol no havia passat prou temps a la presó com per observar-ne la conducta.