"Junts per Catalunya ha d'explicar en què es diferencia del PDeCAT. Nosaltres no ens hem mogut d'on érem". Són paraules de l'exconsellera d'Empresa i la candidata a les primàries del PDeCAT Àngels Chacón, aquest dimarts a Els Matins de TV3. 

L'exconsellera ha subratllat que "segur" que l'estratègia política per assolir la independència és un dels punts que separa les dues formacions, així ha puntualitzat que el PDeCAT vol la independència però no una confrontació amb l'Estat espanyol que paralitzi el país. "El PDeCAT volem un nou país, però no a qualsevol preu. No som un partit autonomista, som un partit independentista i no deixarem mai de reivindicar els nostres drets i llibertats", ha assenyalat.

Quan a les relacions amb la formació que lidera Carles Puigdemont, Chacón ha asseverat que no hi ha "cap" possibilitat d'acord mentre es demani la "dissolució" del PDeCAT.

Papereta pròpia

En aquest sentit, Àngels Chacón ha remarcat que el seu partit es presentarà en solitari a les eleccions del 14-F: "Tindrem papereta pròpia", ha assegurat, i ha reiterat que no aniran ni amb Junts ni amb el PNC de Marta Pascal. L'exconsellera també ha apuntat que els alcaldes del partit Marc Castells i Marc Solsona serien uns "boníssims" companys de llista.

En relació amb la seva destitució,  Chacón ha explicat que va decidir mantenir el silenci explica que davant la seva destitució per respecte al president. Ha relatat com, dies abans de la crisi de govern, se li va preguntar pel seu posicionament polític insinuat, un cop més, que la van fer fora de l'executiu per no passar-se a les files de Junts per Catalunya. Així ha indicat que no té "cap motiu" per a deixar el PDeCAT perquè se sent còmoda en aquest projecte.