L'exconsellera d'Empresa Àngles Chacón va saltar del Govern a principis de setembre i en una entrevista aquest diumenge ha insinuat que entre els motius principals que van provocar el fet va ser no passar-se a JxCAT. "Per respecte a la institució, i tenint molt clar que a los consellers els nomena i els cessa el president, assumeixo que ha estat una decisió del president Torra. Que cada u tregui les seves conclusions. Sí que és cert que a mi se'm va preguntar dies abans quin era el meu posicionament polític", explica en una conversa amb La Vanguardia.  

La decisió, tal com detalla, li va comunicar el president Torra i ella assegura que va parlar amb Carles Puigdemont uns dies abans. "No m'han pressionat mai. Sí que em van convidar a anar-hi", exposa. Ella insisteix, però, que es queda "per coherència". "El partit està compromès amb l'ideari independentista però també amb un model de país que defenso. No veig cap raó per marxar". 

Candidata a les primàries  

Preguntada per les possibilitats electorals del PDeCAT sense Junts, Chacón ha contestat que es treballarà perquè siguin les "màximes" i ha assegurat que aniran sols.

A més, ha comentat que ella en vol ser candidata. "S'ha iniciat el procés de primàries i he decidit presentar-me". Ara bé, també ha insistit que no es presenta per competir amb Puigdemont. "Ho faig per coherència. Pertanyo a un partit que té un projecte propi i estic compromesa amb Catalunya. Vull un país lliure però no qualsevol país ni a qualsevol preu".