L’alcalde de Lleida i dirigent del PSC, Àngel Ros, ha reiterat aquest dimecres la seva oposició al trasllat de les obres de Sixena, que continuen al Museu de Lleida, i ha volgut deixar clar que l’article 155 “no va ser pensat per això”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ros ha afirmat que el citat article de la Constitució va ser ideat per “tornar a la legalitat unes institucions”, el que ha considerat una cosa “grossa”, però no per qüestions com les obres d’art. “Espero que no utilitzin el 155 per a això”, ha desitjat.

En aquest sentit, Ros ha recordat que va enviar una carta al ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, demanant-li “prudència”, i que li ha respost aquest dimarts que “estudiarà detingudament” la notificació “tenint en compte la complexitat d’aquest cas”.

Ros ha refusat dir si dimitirà en cas que s’efectuï el trasllat de les obres, ja que preveu que no passarà. “Tinc l’esperança que no s’acabarà complint la sentència”, ha explicat sobre la decisió del Jutjat d’Instrucció número 1 d’Osca, a més d’anunciar que es tornarà a posar en contacte avui amb el ministre.

Així, ha volgut reiterar que des de l’Ajuntament com la Diputació de Lleida estan “defensant amb tots els arguments jurídics” que les obres es quedin a la capital del Segrià, el que ha considerat la via per “preservar la unitat de col·lecció i el bon estat” d’aquestes obres d’art.