El diputat alemany Andrej Hunko ha animat el president a l'exili, Carles Puigdemont, a continuar treballant per trobar una "solució política" al procés d'autodeterminació de Catalunya en el seu retorn a Brussel·les. El polític del Bundestag, del partit Die Linke, va fer aquestes declaracions al seu compte de Twitter després de la roda de premsa que va fer el president a Alemanya per anunciar el seu retorn al Consell de la República de Waterloo, a Brussel·les.

"A Carles Puigdemont, amb qui m'he reunit varis cops a Berlín i a qui considero una persona de profunda orientació democràtica, li desitjo una continuació exitosa de la seva tasca a Brussel·les en direcció a buscar una solució política a la qüestió catalana", va escriure el diputat Hunko a les xarxes socials. 

El diputat Hunko s'ha pronunciat en nombroses ocasions sobre el procés d'autodeterminació de Catalunya i ha defensat la tesi de la implicació i mediació de la Unió Europea en el procés català. La setmana passada el polític alemany va celebrar la retirada de l'euroordre a les xarxes socials. "És molt gratificant que per fi s'hagi aixecat l'ordre de detenció de Carles Puigdemont. Des de bon començament hem demanat una solució política a aquest conflicte, que no es pot resoldre amb el Dret penal", va indicar aleshores.