L'estira-i-arronsa que han mantingut en els darrers dies la consellera de Cultura, Laura Borràs, i la diputada del PP Andrea Levy ha acabat amb una decisió qualificada d'"inaudita" per part de Borràs. La popular ha optat per tallar en sec i bloquejar la consellera al Twitter.

"És inaudit —afirma Borràs—, m'insulta, m'interpel·la, responc, em bloca. Sense comentaris", explica la consellera de Cultura.

Tot va començar el cap de setmana passat quan Andrea Levy va atacar directament la consellera a Twitter acusant-la de "supremacista" i de diferenciar entre catalans i espanyols. "Per aquesta senyora hi ha catalans i espanyols nascuts a Catalunya. El carnet dels bons els reparteix ella. Algun dia mirarem amb estupefacció i tristesa com van poder governar Catalunya aquests supremacistes", ha escrit Levy. 

Com que es va sentir "al·ludida", Borràs no va trigar a respondre-li el tuit. "Revisi a les enquestes el sentiment de pertinença. No hi ha carnets que valguin i, per cert, els únics que m’acaben dient ‘¿qué pone tu DNI?’ són els que en reparteixen", li va aconsellar. En el mateix missatge Borràs recomana a Levy que "revisi també la sintaxi: el verb ha de concordar amb el subjecte per anar bé". 

A partir d'aqui van començar un intercanvi de missatges. Un de la diputada popular estava ple de faltes d'ortografia en castellà, detall que Borràs va aprofitar per contestar-li i anar-li corregint les paraules mal escrites una per una. Levy majoritàriament fa servir el castellà en la majoria de les seves compareixences. "Al Parlament li respondré sense cap tardança, que no sé d'on treu això del costum (és "costumbre", de fet, sense ena intercalada). I després de "lecciones", hi va una coma. Cap lliçó: només correcció", ha puntualitzat la consellera.