"Mai hem parlat d'unilateralitat". El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha volgut posar de manifest que des de l'entitat que presideix sempre han defensat un referèndum vinculant, però no la unilateralitat, tot i que ha assegurat que "com a ANC no ens tanquem a res" perquè "això no va de vencedors i de vençuts, va del reconeixement d'un poble".

La prioritat de les dues entitats sobiranistes –ANC i Òmnium– és, com ja va posar de relleu ahir la secretària general d'ERC, Marta Rovira, "és saber com culminem el procés". En una entrevista conjunta a Els Matins de TV3, els presidents de les dues entitats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han mostrat el seu optimisme perquè en aquest acte "hi haurà gent que no té clara la independència, però sí la defensa de la democràcia". 

Convençuts que les manifestacions de diumenge "tornaran a ser multitudinàries", els dos presidents han subratllat que diumenge també "sortirem a defensar les institucions" i s'han felicitat perquè "el que estem fent a Catalunya és un mirall d'exemple per a molts altres països". Per això, i perquè "és molt important la participació diumenge de persones de signe polític diferent", han fet una crida a la participació massiva i han recordat que "tothom serà benvingut". 

Descartant qualsevol tipus d'"ús partidista" en la participació del president del Govern, Carles Puigdemont, a la manifestació de la Diada, els presidents de les dues entitats han volgut deixar clar que "a Europa no és estrany veure presidents participant en diferents actes" i que, per tant, "emmarquem dins la normalitat" la seva assistència.