L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha posat en marxa la pàgina web sobre l'organització de la Diada de Catalunya de l'11 de setembre i també de la commemoració del referèndum de l'1 d'octubre. En aquest espai digital, es pot consultar contingut relacionat, per exemple, amb els quatre punts de sortida de la manifestació de la Diada: Ciutat de la Justícia, escola Proa, Estació de Sants, i la seu d'Hisenda, així com altra informació rellevant. 

🟡 Diada 2023 | Així serà la manifestació de l'11 de Setembre: a la plaça Espanya i amb quatre columnes


"Després del fracàs del diàleg amb Espanya, no podem permetre’ns perdre més temps. Cal que la ciutadania prengui les regnes i torni a la confrontació i a l’embat", anuncia la pàgina web. L'Assemblea subratlla que aquest 11-S i 1-O coincideixen "amb la presidència espanyola a la Unió Europea durant el segon semestre de 2023" i que "cal aprofitar-ho". "Volem deixar clar a Europa que aquí no s’ha acabat res: volem la independència que ja vam votar el Primer d’Octubre", afegeix.

"L’11 de setembre marca l’inici d’un nou procés cap a la independència de Catalunya, liderat pel poder civil a través dels carrers, les institucions i tots els àmbits del país. Catalunya demostra la seva determinació a Europa, mantenint-se ferma en l’assoliment de l’objectiu independentista", exposen. En aquest sentit, destaquen que "els valors fonamentals de la manifestació d’enguany són la llibertat, la protecció i promoció de la llengua i cultura catalanes, la millora de la qualitat de vida, així com la sobirania econòmica i la gestió dels recursos".

És per això que han escollit quatre punts símbols: Ciutat de la Justícia (llibertat), escola Proa (llengua), Estació de Sants (país), i la seu d'Hisenda (sobirania). L'ANC preveu que aquestes quatre columnes que partiran dels quatre punts de sortida dins de la ciutat de Barcelona conflueixin a la plaça Espanya.

La convocatòria de l'ANC per l'1-O

Pel que fa a la commemoració de l'1-O, l'ANC vol "recuperar l'esperit d'Urquinaona" i, en aquest sentit, ha convocat un acte commemoratiu en aquest indret de la capital catalana a les 11.00 hores de l'1 d'octubre. "La plaça Urquinaona de Barcelona és un referent de l’independentisme des de fa molts anys i per motius molt diversos, però el més recent, el que molts de nosaltres tenim gravat a foc, són les càrregues policials", subratlla. Així mateix, aposta perquè aquest 1-O es faci un acte per "plantar la llavor de la no col·laboració". "Perquè cal que la gent tornem a prendre les regnes i es prepari de nou per una confrontació amb l’Estat. Perquè aquí no s’ha acabat res. I perquè volem la independència que ja vam votar el Primer d’Octubre", afegeix.