L'Assemblea Nacional Catalana ha publicat un missatge dirigit al president del Parlament europeu, David Sassoli, i a la resta d'eurodiputats que han d'avaluar demà, 7 d'octubre, les credencials de Josep Borrell per convertir-se en el principal diplomàtic de la UE.

L'ANC ha distribuït un video a les xarxes socials que ensenya un recopilatori de les polèmiques declaracions i accions del ministre espanyol d’Exteriors en funcions. Hi destaca quan Borrell perd els papers i abandona una entrevista quan li pregunten per Catalunya, quan les passa magres per explicar a la BBC que el país català no té dret a l'autodeterminació, quan es va referir al moviment independentista com una "infecció" o quan va assegurar que als Estats Units no hi ha problemes d’integració perquè “l’únic que van fer va ser matar quatre indis”.

El mateix video remarca que Borrell "no és una excepció" i assegura que exministres espanyols d'Exteriors "també tenien un problema amb la democràcia". Alfonso Dastis i les "falses imatges" de la violència de l'1-O, i José Manuel García-Margallo quan assegurava que la dissolució d'Espanya era pitjor que un atac terrorista, en són els protagonistes.

D'aquesta manera, l'Assemblea vol il·lustrar als europarlamentaris del que és capaç de fer i dir Josep Borrell, i així "puguin prendre la decisió correcta".