El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet una crida a respondre de manera “pacífica i serena” tots els atacs de l’Estat espanyol. Per això, la millor resposta, ha dit Cuixart, “serà omplir demà diumenge places i carrers del país a la Marató per la Democràcia”. L’encartellada massiva organitzada per les entitats demà diumenge doncs ha de ser resposta també a “les falsedats i mentides de la fiscalia”.

A més a més, la seu d’Òmnium Cultural ha acollit aquest dissabte la presentació del Manifest 1 d’Octubre, un manifest impulsat pels gallecs Xosé Manuel Beiras, Martiño Noriega, alcalde de Santiago de Compostela, i Miguel-Anxo Fernán Vello, diputat d’En Marea per Lugo. Entre els més de 130 signants hi ha el president d’Òmnim, Jordi Cuixart; l’alcaldessa de Badalona Dolors Sabater, Joan Tardà d’ERC;  Maddalen Iriarte, portaveu d’EH Bildu al Parlament Basc; Teresa Rodríguez, diputada al Parlament Andalús, així com política de Madrid, Extremadura, Canàries, Múrcia, Castella i Lleó, Astúries, Castella la Manxa, l’Aragó i les Illes Balears, entre d’altres.

El mateix Xosé Manuel Beiras ha estat l’encarregat d’obrir la presentació. El dirigent polític gallec ha volgut deixar clar que “cap demòcrata pot quedar-se al marge de la situació que viu Catalunya” perquè “estan en joc els drets i llibertats de tothom”.

Per la seva banda, el president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, també ha volgut recordar la cita de demà als ajuntaments en un missatge al seu compte de Twitter.