La nova ofensiva de l'Estat per frenar el procés no desviarà dels seus objectius Òmnium Cultural, ni tampoc l'ANC, encara que al febrer l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) els imposés una multa de 240.000 euros a cada una i ahir ho tornés a fer; aquesta vegada, però, exigint-los 90.000 euros.

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, que ha confessat no saber qui és el particular que ha fet la denúncia, ha carregat fort a El Matí de Catalunya Ràdio contra el govern de Mariano Rajoy per haver-se "agafat a un buit legal" per atacar-los i els ha enviat un missatge clar: "No tinguin dubte que no debilitaran les finances d'Òmnium".

Precisament per això, res no els aturarà. Cuixart ha posat damunt la taula: "La ciutadania ens demana que no fallem i que donem veu al poble de Catalunya per poder decidir el nostre futur", motiu pel qual, "la gent no entendria que no ens poséssim d'acord per celebrar aquest referèndum".

L'objectiu de les entitats sobiranistes continua present malgrat les constants amenaces de l'executiu espanyol, però les dues tenen clar que "la perseverança ens ha permès arribar fins aquí". De fet, Cuixart ja va recordar ahir que "si Franco no va poder tancar Òmnium Cultural, tampoc podrà l’Estat amb els seus atacs deliberats contra l’entitat".