L'Assemblea Nacional Catalana ha lamentat aquest dijous que no es toleri que l'independentisme qüestioni els fonaments de l'Estat però en canvi es permeti la llibertat d'expressió en el feixisme a Espanya.

La queixa arriba després dels incidents de dimarts al vespre a la plaça de la Vila de Gràcia, a Barcelona, per a impedir una concentració anticapitalista. L'ANC, amb altres entitats independentistes, han fet una crida a la mobilització cada dimarts, a les 20 h, a les places de cada barri i cada poble per reivindicar els drets fonamentals. 

Pep Cruanyes, en representació de l'Assemblea ha exigit als diferents responsables governamentals el màxim respecte als drets i llibertats civils. "La crisi sanitària no pot ser un argument per impedir o obstaculitzar el dret a reunió i manifestació", ha manifestat. També ha denunciat la doble vara de mesurar que s’utilitza en funció de qui són els manifestants i del seu signe ideològic. "Aquesta doble vara de mesurar no està molt lluny de contenir els elements d’una autèntica persecució política i ideològica", ha conclòs.

ANC

Manifestacions frustrades

Els Mossos d'Esquadra van impedir aquest dimarts a la tarda que es fessin amb normalitat diverses manifestacions organitzades per la CUP en barris de Barcelona per reclamar que la crisi econòmica no la paguin les classes socials més baixes.

Les manifestacions, no autoritzades, intentaven mantenir una distància d'uns dos metres entre les desenes de manifestants. Al barri de Gràcia, els agents han demanat la dissolució de la concentració i la identificació dels presents. Segons la policia, una noia s'ha negat a identificar-se i s'ha resistit activament amb algun cop i fins i tot una escopinada, i ha estat arrestada per atemptat a agents de l'autoritat. També hi ha hagut mobilitzacions al Raval, Sant Andreu i Nou Barris, sense tants incidents.