La presidenta de la ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat aquest dilluns que es limitarà l'aforament de les concentracions de la Diada d'aquest any i només podran accedir les persones que s'hagin inscrit prèviament, per poder mantenir les mesures de seguretat necessàries davant de la pandèmia del coronavirus. "No volem que aquesta Diada sigui multitudinària. L'objectiu no és que sigui multitudinària ni que hi hagi aglomeracions; al contrari. Però sí volem defensar el dret de manifestació i expressió política i donar un missatge polític l'11 de setembre", ha afirmat en una entrevista per a Europa Press.

Paluzie ha detallat que hi haurà unes 90 concentracions presencials a tot Catalunya, en les quals es respectarà "escrupolosament les instruccions sanitàries que recomana el Govern" i que tindran un aforament limitat en funció de l'espai i com a màxim reuniran 500 persones. La mateixa Paluzie ha anunciat també aquest dilluns a la Ser que la majoria de manifestacions tindran una capacitat per a 200-300 persones.

Alhora ha anunciat algunes d'aquestes concentracions a diverses localitats de Catalunya com en Salt (200 persones), Figueres (225), plaça Letamendi de Barcelona (200) i una desena més a la capital catalana. Per apuntar-se, Paluzie també ha anunciat que s'habilitarà una pàgina web i que els voluntaris de l'entitat dibuixessin punts a terra perquè la gent sàpiga on s'ha de col·locar.

Seran concentracions estàtiques amb dos metres de distància entre les persones, es repartirà gel hidroalcohòlic, la mascareta serà obligatòria, les pancartes i cartells seran d'ús individual i no es podran compartir, no es podrà menjar durant l'acte, i fins i tot en alguns casos es prendrà la temperatura dels participants.

Entrada només als inscrits

La presidenta de l'entitat ha destacat que l'aforament de les concentracions serà limitat amb un perímetre marcat amb una cinta i voluntaris de servei d'ordre, que s'encarregaran que no accedeixi cap persona que no tingui el seu número d'inscripció: "Es tancarà i no podrà venir ningú que no s'hagi inscrit prèviament".

Així, a diferència de les manifestacions de la Diada d'altres anys, en què les inscripcions servien per organitzar i distribuir la mobilització a tot el seu recorregut, en aquest cas serviran per limitar-la: cada concentració tindrà un nombre d'inscripcions limitat, "que s'ha calculat de manera que no hi hagi més d'una persona per a cada quatre metres quadrats".