L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) insta els polítics independentistes a construir República i a restituir el Govern cessat per l'article 155. Són dos dels punts clau de l'esborrany de full de ruta que ha avançat TV3 i que es votarà dissabte al secretariat nacional de l'entitat.

Es preveu que el text definitiu s'aprovi a l'assemblea del 18 de febrer. En aquest text s'aposta per la construcció de la República de Catalunya a partir de tres fronts, el del finançament, que inclou el control de la hisenda catalana; el de la justícia, i demana un poder judicial i una fiscalia "imparcials i al servei de la societat catalana", i el de la força pública, que ha de ser "suficient" per garantir la seguretat dels catalans "en les circumstàncies ordinàries i també en les situacions de conflicte".

D'altra banda, l'esborrany que se sotmetrà dissabte a votació del secretariat nacional també aposta per la "restitució del Govern legítim", per la derogació de l'article 155 i per l'alliberament dels "presos polítics" i pel retorn de l'exili dels que són a Brussel·les.