Tot i que la militància de la CUP ja ha avalat l'acord a què el seu grup parlamentari va arribar amb ERC, la investidura encara no està gens clara. JxCat encara no s'ha sumat al pacte i ahir mateix ja va insinuar a través de la seva portaveu, Gemma Geis, que s'abstindrien al ple d'investidura previst per a aquest divendres.

Una mica al marge de tot això es troba l'Assemblea, que a través de nous vídeos d'estil més juvenil, ha llançat una crítica sarcàstica contra els tres partits independentistes i les seves diferències.

 

Els primers de rebre són els republicans, de qui l'entitat destaca que han rebutjat la DUI però que no renuncien a la unilateralitat. "Unilateralitat, potser sí, però només en el cas que el diàleg amb l'Estat no fructifiqui. Quantes persones a la presó han de posar per considerar que no fructifica? No ho sabem", ironitzen.

A la CUP l'acusen d'estar "descontenta" amb haver obtingut més del 50% dels vots, a més d'altres fites com l'1-O, guanyar totes les plebiscitàries o tenir una majoria independentista al Parlament. Sobre el referèndum que el partit antisistema ha proposat abans del 2025, l'entitat ho entén de la següent manera: "És un 'em dono un marge ben gran per si les nostres assemblees necessiten quatre anys per posar-se d'acord'".

De JxCat es destaca que tot i reclamar la independència de manera unilateral, "és incapaç de fer desobeir als Mossos una ordre de desnonament". "Farà, bàsicament, el que digui Puigdemont", rematen situant el president a l'exili al tron de ferro de la popular sèrie Joc de Trons que, per cert, va ser gravada també a Girona.

Què ha de passar perquè Catalunya sigui independent?

L'Assemblea ho té clar. "Si la taula de diàleg no fructifica, Poble Lliure convenç Endavant, la Pilar Rahola ho beneeix, Rufián deixa Twitter uns deu minuts, es pacta un full de ruta de 18 mesos i es fan un parell de vies catalanes de genolls a Montserrat, llavors sí, ho tindrem a tocar?", es pregunten. "Sempre podem enviar a l'espai els nostres polítics a visitar l'Enxaneta i qui sap si de cap per avall i a milers de quilòmetres troben la solució a tots els nostres problemes", ironitzen per concloure: "Segur que per molt malament que ho fem, Espanya trobarà la manera de posar-nos d'acord".