Després que diumenge passat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) apartés Quim Torra i Jordi Calvís de la candidatura a la secretaria nacional de l'entitat per "incompatibilitats polítiques", aquesta nit l'ANC ha rectificat i ha admès les seves candidatures per a les properes eleccions d'aquest dissabte 14 de maig.

La Junta Electoral de l'ANC, presidida per Rosa Alentorn, s'ha reunit aquesta nit i ha acceptat a través d'una resolució que s'hi presentin, sempre i quan, en cas que fossin elegits, renunciïn als càrrecs polítics que ocupen actualment. Torra és el director del Centre d'Estudis Contemporanis i Calvís, que ja ha anunciat el seu compromís de renunciar-hi, anava novè a la llista per Lleida de la CUP el 27-S, tot i que només seria diputat al Parlament si dimitissin set persones de la seva formació.

Aquesta nit ha començat el període de votació telemàtica per als membres de les assemblees exteriors i els socis residents a Catalunya, mentre que les votacions presencials seran dissabte, quan els més de 34.600 membres podran triar el nou secretariat nacional.