La Junta Electoral de l'ANC ha exclòs Quim Torra i Jordi Calvís de la llista de candidats. D'aquesta manera, l'expresident d'Òmnium no podrà formar part del secretariat nacional de l'entitat, que s'escollirà el pròxim dissabte 14 de maig. El motiu és que Torra té un càrrec designat pel Govern, com a president del Centre d'Estudis Contemporanis.

Torra ha reaccionat des del seu compte de Twitter assegurant que desconeixia "cap mena d'incompatibilitat com aquesta" i que l'ha sorprès la notícia. 

Per altra banda, Calvís no podrà presentar-se al secretariat nacional perquè forma part de les llistes electorals de la CUP, i no ha renunciat formalment a ser membre del grup parlamentari. El fet que Calvís pogués arribar a ser diputat durant aquesta legislatura si els candidats que van davant seu a la llista dimitissin, l'han deixat fora del Secretariat de l'entitat. Una situació que no es dóna en el cas de Baños, que sí que ha entrat a la llista definitiva de candidats.

Quim Torra també ha volgut desitjar molta sort a tots els candidats que finalment es poden presentar.

Baños, amonestat per les tertúlies

Per la seva banda, Antonio Baños sí ha entrat a la llista definitiva de candidats però la Junta Electoral l'ha amonestat per les seves intervencions a les tertúlies d'actualitat. La Junta li demana que s'abstingui de parlar del procés electoral i de l'ANC perquè, si ho fa, no permetran que es presenti a les eleccions al Secretariat.