El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha destacat la importància Diada d'enguany, ja que arriba en plena "ofensiva intensa de l'Estat" contra els "principis democràtics" de Catalunya. Sánchez ha posat com a exemple les paraules d'ahir de la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, que plantejava l'ús de la via penal contra l'independentisme, i ho ha titllat de "barbaritat".

Ho ha afirmat en una compareixença conjunta amb Jordi Cuixart, president d'Òmnium, després de la reunió amb el president Carles Puigdemont. Tots dos han celebrat la confirmació d'assistència del president a la Diada, tal com ha avançat El Nacional, ja que "reforça la crida que es fa des de les entitats per una Diada multitudinària". El president anirà al punt de Salt, "el que li pertoca" per distribució geogràfica, ha explicat Sánchez.

Cuixart ha posat de manifest el "caràcter transversal" de la convocatòria d'enguany, que també comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que l'any passat no va anar-hi per la proximitat de les eleccions del 27-S. "Aquesta Diada tindrà una transversalitat política més important que d'altres amb tensió electoral a tocar", ha reiterat Sánchez.

Les entitats s'han trobat amb el president Puigdemont i la consellera Munté / ACN

Ritme "espectacular" d'inscripcions

Els organitzadors preveuen que s'arribarà "de llarg" als 300.000 inscrits, encara que ha acceptat que el nombre de participants està per sota del que seria habitual. Ho ha atribuït al fet que s'obrís més tard del previst el període d'inscripcions. Tot i això, ha assegurat que el ritme és "espectacular" i s'ha mostrat convençut que es completaran més trams a part de Berga, que es va omplir ahir. 

Preguntat per quines actuacions contemplaven en el cas que no s'arribés a les previsions de participants, Sánchez ha sentenciat que "no hi ha pla B perquè no serà necessari". S'espera que el nombre d'assistents sigui molt més elevat que el nombre d'inscrits. 

Evitar aglomeracions

La coordinació de l'organització serà molt important per poder acollir i situar sense problemes els milers de persones que es desplaçaran als cinc punts. En el cas de Berga, el tram amb més afluència, s'habilitaran autobusos llançadora a localitats properes per traslladar els assistents des dels aparcaments a la ciutat.

Per evitar aglomeracions, s'ha demanat col·laboració de tots els assistents i s'ha fet una crida a utilitzar transport públic, especialment en els casos de Berga i Salt.