El president, Carles Puigdemont, assistirà diumenge a Salt (Gironès) a la manifestació de la Diada convocada per l'ANC i Òmnium, segons ha pogut saber El Nacional. Així té previst comunicar-ho aquesta tarda als responsables d'aquestes entitats, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, amb els quals està en aquests moments reunit al palau de la Generalitat.

Aquest serà el primer cop que un president de la Generalitat assisteix a la manifestació des del 2012, quan va començar la convocatòria unitària de les entitats cíviques independentistes.

No serà, però, la primera a la qual assisteix Puigdemont, que ha participat en totes les concentracions com a alcalde de Girona i va protagonitzar una polèmica amb la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, per haver organitzat un tren perquè els gironins poguessin desplaçar-se per la Diada a Barcelona sense problemes.

També és el primer cop que la manifestació es fa de manera descentralitzada. La decisió de Puigdemont posa l'accent en aquesta circumstància i reforça la concentració gironina de Salt.

La Diada d'aquest any enceta la recta final de la legislatura en què el president té previst completar el full de ruta, amb l'aprovació de les lleis de desconnexió, que s'haurà d'haver completat el mes de juny.

Aquest any també participaran per primera vegada a l'acte reivindicatiu l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'expresident Artur Mas.