L'endemà de l'esquerda oberta al Govern per la no presència de Junts a la taula de diàleg, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha advertit aquest dimecres que la taula es pot convertir en un element que generi "distracció i divisió" quan "el clam massiu dels carrers és el d'independència".

Paluzie ha criticat que l'independentisme estigui dividit i discuteixi sobre com es prepara la taula de diàleg i no se centri en quines qüestions s'han d'abordar, ni en què faran quan l'Estat serveixi "cacauets".

 

Crida a la unitat

La presidenta de l'ANC ha fet aquestes declaracions després d'acompanyar el conseller Roger Torrent davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la causa per presumpta desobediència en la seva etapa com a president del Parlament.

Paluzie, que ha parlat de taula de distracció i divisió, ha fet una crida a la unitat estratègica de l'independentisme i a desenvolupar un "procés autocentrat i no pendent de l'Estat". Paluzie ha recordat que "la repressió no cessa", mentre l'independentisme institucional "discuteix sobre com ha d'estar parada la taula i no sobre què s'hi servirà", en referència a la taula de diàleg. "Ens preocupa de què es parlarà a la taula de diàleg, què s'hi servirà, quant de temps durarà aquest diàleg de sords si uns parlen d'autodeterminació i els altres porten cacauets", ha exemplificat. 

Crida des d'Òmnium

També s'ha pronunciat sobre la reunió de la taula el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que davant del TSJC ha advertit que mentre l'independentisme és "incapaç de traçar una estratègia conjunta, l'Estat ho segueix portant tot als tribunals". 

Mauri ha reclamat a les formacions sobiranistes "unitat" i una "estratègia treballada i consensuada" perquè, si no, ha advertit, l'independentisme "segueix dividit sense saber quin és el rumb que ha de prendre".

 

Imatge principal,  Elisenda Paluzie aquest dimecres a les portes del TSJC / EP