L'ANC començarà el diumenge 15 de gener la seva campanya del 'sí' en el referèndum que el Govern preveu convocar no més enllà de setembre del 2017. El secretariat nacional ho va decidir en la seva reunió de dissabte a Reus, on també va aprovar començar aquesta campanya amb un acte sobre infraestructures a Sant Feliu de Llobregat, ha avançat La Vanguardia.

Sota l'eslògan "País informat", està previst fer un secretariat extraordinari de l'entitat presidida per Jordi Sànchez, per tancar els detalls de la campanya, que es vol centrar cada mes en un àmbit fins a celebrar-se el referèndum.

Fins ara, només Demòcrates de Catalunya ha iniciat la campanya del 'sí', amb la col·laboració d'independents i membres i exrepresentants d'ERC i SI, i s'està a l'espera que la resta de formacions sobiranistes presentin la seva, al marge de la qual s'impulsi conjuntament.

Precisament el portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, ha reiterat les últimes setmanes la seva crida als partits independentistes a sumar-se a la campanya del 'sí'.