L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha demanat als partits independentistes que es posin d'acord per aconseguir investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Ho ha assegurat la seva nova presidenta, Elisenda Paluzie, en una entrevista a Els Matins de TV3.

Paluzie ha assegurat que aquest era el "clam popular" de les mobilitzacions d'aquest diumenge com a resposta a l'arrest del president a Alemanya. 

Ha demanat "tenir un gest de dignitat i de responsabilitat amb relació al compromís que van tenir els partits polítics en les eleccions el 21D" ja que es van presentar "dient que es restituiria" el govern legítim i la presidència de la Generalitat. "Això és el que hem de fer", ha insistit.

"El que no podem acceptar és que el president de Catalunya no l'esculli el Parlament de Catalunya", ha criticat Paluzie. Sobre la possibilitat que aquesta investidura acabi amb noves eleccions, la presidenta de l'ANC ha apuntat que s'hi aniria "des d'una situació de força de l'independentisme" i que, en canvi, si "no es posen d'acord, hi anem des d'una posició de feblesa".