Amnistia Internacional Catalunya(AIC) està estudiant  "quins elements té al seu abast per fer més pressió" amb l'objectiu d'aconseguir l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i garantir un judici just per a la resta d'empresonats. 

L'entitat, que aquest dissabte celebra a Vilafranca del Penedès la seva 24ª Assemblea General de Socis, ha reiterat que l'organització considera "desproporcionat" l'empresonament dels Jordis i reclama la retirada immediata dels càrrecs contra ells. A més, han destacat que Amnistia Internacional segueix treballant amb l'objectiu de garantir un judici just a tots les persones vinculades al procediment judicial contra el procés, tot recordant que la presó preventiva sempre ha de ser l'últim recurs i que el jutge té l'obligació de revisar-la periòdicament.

La coordinadora d'AIC, Adriana Ribas, ha afirmat que l'organització té entre els seus objectius "vetllar pel respecte als drets humans de totes les persones en el context de la situació sociopolítica actual". És per aquest motiu que des del passat mes d'octubre l'AIC ve reclamant l'alliberament dels presos, en considerar que els càrrecs per sedició i la presó provisional són "restriccions excessives".