L'organització Amnistia Internacional ha enviat una carta a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez a la presó del Lledoners on els asseguren que "monitoritzaran el seu judici per garantir que sigui un procediment just i amb totes les garanties".

A la carta, a la qual ha tingut accés El matí de Catalunya Ràdio, Aministia Internacional expressa el seu suport i solidaritat als Jordis.

L'organització internacional s'adreça als Jordis expressant-los la seva preocupació que faci "més d'un any del vostre arrest i que encara estigueu en presó preventiva", una situació que els sembla "injustificable". Per aquest motiu els informen que ho han denunciat internacionalment i que "continuarem denunciant fins que sigueu alliberats i els càrrecs de rebel·lió i sedició retirats", asseguren.

Amnistia creu que la situació que es troben els familiars de Cuixart i Sànchez i la presó preventiva "és una mesura excessiva i desproporcionada que viola el dret a la llibertat d’expressió i la lliure manifestació". L'organització entén que el dret a llibertat d’expressió i la lliure manifestació inclou la possibilitat per la gent i les organitzacions de la societat civil "d’expressar les seves opinions sobre un referèndum d’independència en qualsevol moment, tant individualment com col·lectiva, incloent el context d’actes públics’, argumenten al text. Per aquest motiu, els dirigents d'Amnistia Internaiconal creuen que el delicte màxim hauria de ser el de desordres públics. 

Per últim, Amnistia Internacional es compromet a "continuar emprenent accions que s’espera que tinguin un impacte positiu a les causes de l’1-O". Avancen que principalment ho faran des de les oficines de Barcelona, Madrid i Londres. També recorden que dos dies després de la detenció de Sànchez i Cuixart es van posar en contacte amb les "autoritats espanyoles". 

La carta la firma el director a Europa d'Amnistia Internacional, Fotis Filippou.