Una desena de periodistes han estat amenaçats aquest migdia mentre cobrien l'acte de la ultradreta en commemoració del 12 d’Octubre a Montjuïc. Tot ha començat durant el discurs de cloenda de l’acte, dut a terme per Manuel Canduela, de Democracia Nacional. Canduela ha començat a carregar contra el fotoperiodista Jordi Borràs, blanc habitual de les seves crítiques, titllant-lo de “filoetarra”, “separatista” o “covard”. Des de la banda esquerra de l’escenari, els militants de la formació feien costat a Canudela al crit de “Jordi Borràs, hijo de puta!” (sic).

Fragment del discurs de Canduela dirigit a Jordi Borràs

La tensió contra la premsa ha anat augmentant, fins que alguns dels assistents s’han aixecat dels seus seients i s’han dirigit cap a la zona on hi havia els periodistes que cobrien l’acte, per impedir-los captar imatges. Entre ells, hi havia Guillem Sánchez d'El Periódico, a qui alguns ultres han confós per Borràs en un primer moment. Tot i que els mateixos organitzadors hagin aclarit que no era ell, diversos ultres han continuat amb amenaces i insults.

Enric Borràs, germà de Jordi Borràs, també es trobava entre la premsa, ha estat amenaçat. “Fotografíame la cara y mándasela a tu hermano, te arranco la cabeza”, l’han desafiat, segons explica al seu compte de Twitter. 

Amb pocs minuts, l’atenció de tot el públic de l’acte s’ha centrat en l’enfrontament amb la premsa, fins al punt que els reporters han estat escridassats i, fins i tot, se’ls ha llançat una cervesa. En aquest moment, els periodistes que cobrien l'acte han decidit marxar i han estat seguits pels manifestants fins que han creuat el cordó policial dels Mossos que controlaven l’acte.