La policia espanyola ha detingut a Reus un home de 48 anys per presumptament proferir a les xarxes socials nou missatges amb amenaces de mort, insults i justificació de qualsevol tipus de lluita com vàlida, dirigits al diputat de Cs en el Parlament de Catalunya Carlos Carrizosa.

Segons ha informat el cos policial aquest divendres en un comunicat, els missatges s'havien realitzat entre les 14 hores del dia 25 de maig de 2018 i les 10:52 hores de l'endemà, des del perfil personal del detingut.

Carrizosa va denunciar els missatges i els agents van iniciar una investigació que va aconseguir localitzar l'1 de juny al presumpte autor de les amenaces, que ha quedat a llibertat amb càrrecs amb l'obligació de comparèixer davant del jutjat quan sigui requerit, ja que se li acusa policialment de la presumpta comissió d'amenaces de mort, de delicte d'odi i contra els drets fonamentals.

El mes d'abril passat, agents del mateix cos policial espanyol van detenir un veí de Torroella de Montgrí per reiterades amenaces a través de Facebook a Xavier García Albiol durant els mesos de desembre del 2017 i gener i març del 2018. El detingut va ser acusat de delicte d'assetjament i amenaces en xarxes socials. En canvi, amenaces proferides contra líders independentistes, com les que van tenir lloc dins d'un recinte militar i a sobre d'un tanc adreçades contra Carles Puigdemont no van donar lloc a cap detenció.