Cayetana Álvarez de Toledo no s'imaginava com el seu protagonisme, cada vegada més residual, canviaria de cop i volta per una carambola i passaria a ser una de les veus més escoltades dels darrers dies. Després d'una guerra oberta amb Pablo Casado, ara s'agafa al lideratge d'Isabel Díaz Ayuso per consolidar l'alternativa dins el partit i acabar d'ensorrar l'encara líder popular. Però avui ha anat més enllà i l'ha atacat directament: "Jo creia que no es podia tocar aquest sostre moral amb filtracions als mitjans, investigacions introspectives, acumular material incriminatori a veure si mirem el germà o la mare... És una operació totalment suïcida i en tot cas és Casado qui ha de ser investigat. Per exemple, com surten aquests informes? De veritat es truca a la Moncloa quan diuen que porten un mes evitant-se per no parlar de la reforma laboral i sí, en canvi, per saber del germà d'Ayuso? Són polítiques indesitjables", en declaracions a Telecinco. Així doncs, Álvarez de Toledo va més enllà de fer-lo fora i passa el meló de la justícia a Casado. "Em va impressionar les acusacions de Casado a l'entrevista amb Carlos Herrera. A més, va utilitzar demagògia amb les víctimes de la pandèmia... No es pot fer una cosa així".

"Dimissió ja"

Per això, reafirma que no li perdona haver quedat marginada en el Congrés com una simple diputada més: "Van haver 48 hores que es deia que era suficient amb el fet que Teodoro Garcia Egea deixés la secretaria nacional però no, aquí hi ha un responsable i qui ha pres les decisions és Pablo Casado. Per tant, no es resoldrà la crisi fins que se'n vagi. Ara mateix no tenim un candidat a la presidència i que pugui guanyar i més amb la trencadissa". Per això tira del discurs de la por per mobilitzar, encara més, les bases populars. "Estem a les portes que Pedro Sánchez es perpetuï al poder, com a mínim, una legislatura més. És un divorci que no té remei, a més amb ells VOX ens superarà en les properes eleccions". Per això reitera demanar la dimissió de Casado i que la directiva nacional faci un pas endavant, fins i tot parla de "trencar amb l'omertà" que es produeix moltes vegades en els partits. I si toca parlar de candidats, no es mulla: des d'Ayuso passant per Feijóo o l'andalús Bonilla. Això sí, no ha citat l'actual president murcià, Fernando López Miras, un dels pocs que sí ha defensat públicament Casado.

"No hi ha proves"

Malgrat que la mateixa presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha acceptat que el seu germà Tomás va rebre una comissió en la venda de mascaretes a la Comunitat de Madrid que ja presidia en plena pandèmia, la diputada Álvarez de Toledo nega l'evidència: "No hi ha proves". I sense argumentar què entén per proves o discutir els límits morals o, fins i tot, quins codis el mateix PP va imposar després dels escàndols de corrupció de la Gürtel per evitar nous episodis com aquests, conclou que la trajectòria d'Ayuso és impecable: "Encara no he parlat amb ella però aquest cap de setmana li he enviat un missatge per traslladar-li molts ànims i em sembla impressionant la contundència claríssima de la seva roda de premsa i les paraules dels seus consellers, em va semblar tot molt nítid". Precisament, Ayuso ha declarat aquest matí en la presentació d'una biblioteca pública madrilenya que va tenir coneixement de la comissió "un any i mig després més tard".