La candidata del PP a les eleccions generals per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha obert campanya cridant els "catalans demòcrates i liberals" a sortir del seu "exili interior" i tornar a l'esfera pública.

Davant més d'un centenar de persones congregades a l'espai Camps Elisis de Barcelona, ha demanat el vot per al PP per retornar l'autonomia a Catalunya enfront del nacionalisme --ha dit--, que en la seva opinió és qui va suspendre aquesta autonomia, i ha afegit: "Tenim un encàrrec polític però també un encàrrec moral: el rescat democràtic de Catalunya".

Ha qualificat el president espanyol Pedro Sánchez de "vanitós útil per al separatisme i inútil per a Espanya", i ha assegurat que ell mateix sap que no té futur fora de l'independentisme perquè només pot ser president a costa de la igualtat i la llibertat dels espanyols, i de la Constitució, en les seves paraules.

Álvarez de Toledo ha lamentat la protesta contra ella d'aquest dijous a la UAB, i ha acusat els independentistes de voler fer seves les institucions, i a la direcció de TV3 d'apropiar-se de la televisió pública: "Això és part d'aquest procés, que s'ha anat apropiant d'aquests espais de llibertat".

A més, ha negat que Espanya pateixi un problema de democràcia i ha dit que, si n'hi ha, està a Catalunya, on veu un sufocant imperi de la identitat, segons les seves paraules: "Nosaltres insistirem en la defensa de l'Espanya del 78".