Si una cosa caracteritza la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo és la manera directa que té de dir les coses, sense pèls a la llengua. I és així com avui, sense cap mena de preocupació, ha demanat a l'unionisme fer servir la sentència del Suprem que imposa un 25% del castellà a les aules catalanes com una ofensiva contra la llengua pròpia i l'independentisme: "La sentència del 25% és una victòria importantíssima i ha d'arribar fins a les últimes conseqüències, ha de servir no només perquè s'apliqui la llei a Catalunya, sinó per convertir això en una ofensiva, passar de la mentalitat de pura resistència a l'ofensiva". 

Així ho ha dit la diputada dels populars durant un col·loqui al Círculo Ecuestre de Barcelona per presentar el seu llibre "Políticament indesitjable", on ha animat al constitucionalisme a enfortir-se, a que no hi hagi més gent que "tingui por" a dir el que pensa a Catalunya ni a demanar classes en espanyol "sense por a represàlies", ha dit en el marc de la batalla judicial contra el català en ple moment de retrocés de la llengua: "Hem de convertir-ho en un punt d'inflexió pel compliment de la llei i per la defensa moral del constitucionalisme", ha insistit.

Ha dirigit bona part de la seva intervenció a carregar contra l'independentisme, a qui s'ha referit en tot moment com "nacionalisme català". Així, ha assegurat que l'1 d'Octubre va fracassar i que va ser "derrotat rotundament" per la mobilització constitucionalista, per la qual cosa ha demanat aparcar el pessimisme i recuperar forces. Tot plegat ho diu Álvarez de Toledo quan hi ha una majoria independentista al Parlament i quan el seu partit només compta amb tres diputats.

"El nacionalisme no ha construït una nació. És una lliçó molt important i motiu d'optimisme. 40 anys després el nacionalisme no ha sigut capaç", ha insistit la diputada popular, que ha alliçonat una vegada més al líder del seu partit, Pablo Casado, a qui li ha dit que té l'obligació de construir una alternativa perquè Espanya s'enforteixi, mentre que ha lloat el paper de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de qui ha sentenciat que ha de ser presidenta del PP Madrid. Tot plegat arriba pocs dies després que el secretari general del Partit Popular a Catalunya, Santi Rodríguez, hagi convidat a abandonar l'escó a Álvarez de Toledo per les seves crítiques cap al PP. 

Reagrupament constitucionalista

En la mateixa xerrada al Círculo Ecuestre la popular ha criticat a Mariano Rajoy d'haver aplicat l'article 155 tard, i ha assegurat que no hi va haver lideratges en la gestió de l'embat català. És per això que ha demanat ara un pla d'acció, amb més inversió a mitjans de comunicació constitucionalistes i enfortir "l'altra meitat". Així, ha insistit que cal que els partits constitucionalistes deixin de costat les coses que els divideixen, per això ha animat a establir un plan i "reagrupar els millors"

De lideratges també ha parlat per la ciutat de Barcelona. Ha assegurat que ella no s'hi presentarà, però ha defensat que cal una alternativa a Ada Colau, una alternativa al "nacionalpopulisme i degradació" que representa l'acaldessa de Barcelona, ha dit, tot remarcant que cal deixar enrere la "brutícia i degradació" per avançar cap a l'apertura, la seguretat, la neteja i col·locar Barcelona "al lloc on va ser".